I vanliga fall tar lån  ofta lång tid att bevilja och dessutom kan du förlora din säkerhet om du av någon anledning inte skulle klara av att betala tillbaka lånet i tid. Men det finns alternativ. Om du vill ha snabb utbetalning av pengar och inte vill pantsätta eller lämna någon garanti för lånet är ett lån utan säkerhet det bästa alternativet. Som namnet antyder kräver lån utan säkerhet inte att någon egen egendom eller andra tillgångar lämnas som säkerhet. Eftersom du inte lämnar någon garanti behöver banker, sparbanker eller finansbolag i regel mindre tid på sig att göra en bedömning av din ansökan om lån utan säkerhet jämfört med andra typer av ansökningar. En annan fördel med denna typ av lån är att kreditgivaren sällan lägger sig i vad du använder dina låna pengar till.

Detta medför att lån utan säkerhet generellt är betydligt mycket mer lättillgängliga, flexibla och snabba än andra låneformer. Således kan man använda lån utan säkerhet för återfinansiering, skuldsanering, renovering, husköp, bilköp, köpa en båt, handla på kredit eller åka på semester.

Räntor och lånebelopp

Då lån utan säkerhet inte kräver någon form av säkerhet, förekommer en uppenbar risk för långivaren. Därför är det en något högre ränta på dessa lån, jämfört med om du exempelvis väljer att göra en inteckning där du använder fastigheten som säkerhet. Normal avkastningen på lån utan säkerhet varierar mellan 10% till 30% per år. Räntorna varierar kraftigt och beror främst på den finansiella risken som kreditgivaren bedömer att lånet har, kombinerat med penningmarknadsräntorna samt vem som är långivare.

Beroende på din årsinkomst och kredithistoria, är långivare villiga att erbjuda dig  lån från 1000 upp till 300000 utan säkerhet.

Jämför flera olika erbjudanden om lån utan säkerhet


Även om det lån utan säkerhet är enkla och lättillgänglig, bör du se till att ta del av fler erbjudanden, innan du bestämmer dig. Du kan faktiskt spara mycket pengar På att granska alla erbjudanden eftersom villkoren är väldigt varierande. Återbetalningstiden skiljer sig också åt. Det kan också vara värt att ringa flera av bolagen och höra om de är villiga att erbjuda bättre villkor, många långivare har duktiga konsulter som är kompetenta och villiga att hjälpa dig.

Besök låneföretagen.se för mer information.